0722.830.417 office@winstep.ro

CE ESTE BUSINESS NETWORKING-UL?

ce-este-networking-ul

Evoluția rapidă a tehnologiei a făcut să preluăm rapid modele,concepte și denumiri de la țări cu o tradiție de business mult mai veche decât a noastră. Așa a apărut și networking-ul, activitate a cărei denumire provine din limba engleză si care se definește ca fiind interacțiunea cu alte persoane în scopul de a schimba informații și a dezvolta contacte profesionale și sociale.

Așa cum reiese și din definiție, networking-ul este:

✓ o metoda prin care îți mărești numărul de conexiuni
✓ un schimb de informații relevante, făcut cu scop
✓ interacțiune cu ceilalți

Multe persoane iau decizia să participe la astfel de întâlniri cu așteptări greșite, mai exact speră că, în urma unui astfel de eveniment, își vor crește numarul de clienți sau le vor exploda vânzările. Nimic mai fals! Nu se rezumă totul la a face cunoștință și a schimba cărți de vizită. Cu toții am participat la multe evenimente, vizite sau întâlniri de business de unde am colecționat o mulțime de cărți de vizită. Dacă deschidem dulapul și sertarele cu siguranță avem sute de astfel de bucăți de hârtie tipărite, dar dacă încercăm se ne amintim unde am cunoscut persoanele care ni le-au dat și figura lor oare reușim? Oare dacă punem mâna pe telefon și le sunam își vor aminti de noi?

În cadrul unei întâlniri de business networking ai ca scop să îi faci pe ceilalți să te țină minte, într-un mod plăcut și profesionist. Ai ocazia să te prezinți, să spui cu ce se ocupă afacerea ta și să cunoști oameni noi, cu care poți construi relații in timp. Secretul unui networking de succes este să pastrezi și să dezvolți legătura cu persoanele întâlnite aici, fiind tu primul care oferă recomandări sau informații utile, stabilind întâniri ulterioare sau revenind la astfel de evenimente. Încrederea se dezvoltă în timp, iar dacă pare demotivant, nu uita că networking-ul este una din cele mai ieftine și eficiente forme de marketing!